måndag 29 januari 2024

Boktriss E

 

Det är måndag och hos Mias bokhörna är det dags för veckans boktriss. Veckans bokstav är E. Det krävde lite tankeförmåga från mig. Poängen är att komma på en manlig, en kvinnlig och djur/barn eller seriekaraktär på bokstaven som gäller.


Manlig karaktär: Emanuel Kant, japp som filosofen, ska börja gymnasiet och det är väl inte alltid lätt att vara tonåring. Är man dessutom Emanuel är det inte lättare.

 Kvinnlig karaktär: Emma Woodhouse är född rik och kommer inte heller att sakna pengar när hennes pappa dör. Hon är inte så intresserad av giftermål för egen del men att para ihop andra är hennes grej. Däremot kan ju kärlek komma senare.

Då avslutar vi med djur/barn eller serie. Hos Gunilla Wolde hittar vi Emma och Totte. Jag visste inte att det fanns en sådan här fin samlingsbok.




2 kommentarer:

  1. nästan ännu värre hade det varit om han dessutom stavat förnamnet som filosofen Immanuel! Emma Woodehouse förstås och Totte och Emma. dem känner en ju till

    SvaraRadera
  2. Tänkte först på Emma – Ett fragment, fast det var ju Charlotte Brontë. Den där Emma var alltså Jane Austens skapelse. Kände inte till, inte så väl bevandrad på Jane Austens alster.

    SvaraRadera