söndag 6 augusti 2017

Seeking a friend for the end of the world


Egentligen är inte så överraskande vad som ska hända. Världen kommer att gå under, punkt! Det är inte en metafor utan några kometer kommer att krascha in i jorden. Så detta är berättelsen om hur några människor tillbringar sina sista dagar i livet. Det är ingen spoiler av filmens slut.

Dogde gör som han alltid gör och egentligen observerar han sin omgivning. Det är först nu som han träffar sin granne Penny som har lite svårt med sin pojkvän och vill åka hem till Storbritannien. Dogde bestämmer sig för att söka upp sin ungdomskärlek och de båda gör en road trip för sista gången i livet och träffar på många konstiga individer som hanterar slutet på olika sätt.

Steve Carell är en man som behöver få en riktigt bra dramaroll i knät. Det skulle passa honom ypperligt tror jag. Här är han inte rolig utan riktigt bra. Så bara ge honom en chans. Om och om igen visar han att han kan. Jag tänker på Little Miss Sunshine där han är minst lika bra. Jag gillar verkligen när han inte är fånig. Kiera Knightly får rätt mycket skit ibland men jag tycker hon gör bra ifrån sig. Hon är lagom hysterisk för sin rolltolkning och dessutom ganska mild hon med.

Det är en annorlunda film men totalt värd att fördjupa sig i en stund. Vad skulle du själv göra om världen tog slut? Jag har ingen aning. Kanske bara skita i allt. Polisen som fortfarande arresterar människor som kör för fort. Det är nästan tragikomiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar