tisdag 15 augusti 2017

Kulturkollos tisdagsutmaning: 3 års jublieum

Denna vecka firar Kulturkollo tre år och de frågar om favoriter och vad vi följare skulle vilja se mer av. Så frågorna är två denna vecka. Vi avverkar dem väl en och en. Här kommer båda i alla fall.

Sommarlov i all ära men det blir liksom lite lugnt och tyst här på bloggen. Nu är vi sugna på att sätta fart, hoppas att ni som läser också är utvilade och pigga på utmaning! Treårsjubileum betyder att vi samlat våra inlägg i fler än 100 olika teman och haft ännu fler veckoutmaningar. Nu är det dags igen, hoppas att du har lust att svara!

Vilket/vilka är ditt favorittema hittills här på bloggen? Motivera gärna! 

Om du fick önska ett veckotema inför kommande bloggår, vad skulle du vilja att vi skrev om?

När vi bildade vårt kollektiv så var hela tiden vår tanke att bloggen skulle bli en plats för många att mötas på, tipsa varandra och utbyta tankar. Ett perfekt sätt att göra det på är att hänga med på våra veckoutmaningar, varje tisdag kommer här en fråga på bloggen.

Mina favorittema har nog varit Året var 1917 där jag gick i gång på utmaningen som handlade om ett år. Känns som om ni själva skulle kunna ägna er åt 1963. Det var ett år med allt. 

Ett annat tema som tilltalade mig var Bara för unga? Jag läser en del ungdomslitteratur men det är aldrig fel att få inspiration. 

Annars gillar jag nog de flesta som varit även om jag kanske undvikit Schlagerveckorna av helt egna skäl.

Jag tänker att det vore trevligt med ett tema om kulturella par, alltså människor som bor ihop och skapar ihop eller vad de nu gör. Marie-Louise och Gösta Ekman, Moa och Harry Martinson, makarna Shelley, Lars Kepler, Marie Richardson och Jakob Eklund och säkerligen många fler. 

Varför inte ett kring älskade mammor. Om ni inte haft det. Eller om One hit wonders i kulturens värld. Det finns några att välja på. 
2 kommentarer:

  1. Lite extra kul för mig att du gillade året var 1917 - det var min baby som jag lobbade för och som jag tycker blev riktigt intressant. Skapande kulturella par har vi inte haft och det vore jus mycket spännande! Tack för dina tips!

    SvaraRadera