torsdag 24 augusti 2017

Hett i hyllan #106


Hos Monika finns varje torsdag en utmaning. Det handlar om de där böckerna i bokhyllan som står och står och tja, står. I alla fall skriver hon så som så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?Jag minns inte när jag köpte den här. Den var på rea och jag fick äntligen tag i alla böckerna samtidigt. På baksidan står en sorts sammanfattning av alla böckerna i ett.

Sabina och hennes mor Callistrate är huvudpersonerna i Vibeke Olssons stora och märkliga romanserie från 200-talets Rom. De är slavinnor, deras liv är ofattbart hårt men rymmer ändå kärlek och glädje. Trots den förföljelse som kristna får utstå i det mäktiga romarväldet sviktar de inte i sin tro och övertygelse om den kristna trons demokratiska budskap. Vibeke Olsson berättar om deras vardag med så stor inlevelse och detaljkännedom att dessa fängslande kvinnor blir våra samtida.I Sabinas bok ingår Hedningarnas förgård, Kvarnen och korset, Sabina och Sabina & Alexander.

Nu är det lite konstigt att jag inte läst den här. Jag gillar Olsson men jag tror jag köpte den under universitetstiden och då blev det inte mycket att läsa annat än det som var kurslitteratur. Så, efter det har den stått. Jag borde ta tag i den. Det är bara det att det finns alldeles för mycket böcker.

6 kommentarer:

 1. Har inte läst något av den författaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, hon skriver så bra. Serien om Bricken som bor, växer upp och jobbar på sågverk under 1800-talet är riktigt bra.

   Radera
 2. Jag håller med, det finns för mycket böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre. Tänk att få ett läsår som lärare. Kanske skulle en bli politiker och arbeta hårt för det. Undrar hur mycket en skulle läsa på ett år.

   Radera
 3. Jag har inte läst något av henne, men jag tror att jag någon gång kommer att göra det :)

  SvaraRadera