lördag 14 januari 2017

The Paradise


Vi befinner oss i Storbritannien i en stad lagom stor men inte London. Här finns det lyxiga och glamorösa varuhuset The Paradise. Det är hit kvinnor av ganska hög klass går för att lyxa till sin vardag och för att köpa vackra saker. Det hela ägs av John Moray som håller på att gifta sig med en rik adelsmans dotter. Hit kommer Denise en dag. Hennes farbror äger en liten affär mittemot men hon drömmer om att arbeta på The Paradise.

Hon får ett arbete och visar snart prov på nytänkande och kreativitet. Denise får både vänner och fiender i detta varuhus. De återfinns bland både kunder och annan personal. Utan att avslöja för mycket blir ägaren mer och mer intresserad av Denise och framförallt blir han fascinerad över hur hon tänker kring affärer.

Det är bara en serie i två säsonger och försvann nog när Mr. Selfridges kom. Detta är en ganska blek kopia. Trots att det är lite romantik och lite fina kläder känns det inte riktigt som om serien lyfter. De skulle slutat efter ettan för tvåan känns forcerad. Gillar en kostymdrama så är det en fin stund men förvänta dig inga stordåd. Jag såg och insåg att det var trevlig förströelse för en trött hjärna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar