lördag 28 januari 2017

Maze Runner: I solstormens spår av James Dashner


Vad hände innan Thomas hamnade i labyrinten? Hur såg världen ut då? I den fjärde delen av Maze Runner-serien börjar vi innan. Det är nu som solstormarna bränner sönder jorden och ett fruktansvärt virus härjar. Människor blir sjuka och ingen vet varför det sker.

Mark och Trina har flytt från New York som är översvämmat och de flesta har dött. De försöker skapa ett nytt liv någon annanstans men som alltid i en sann hård värld är det den starke som överlever. Så även här där få hjälper varandra.

När alla tror det är över så kommer de flygande bergen och skjuter pilar. Pilar som gör människor sjuka och snart visar det sig att viruset slår ut de flesta. På sin väg möter Mark och Trina en del människor. En del blir deras allierade medan andra bara är ute för att döda. Det är när de möter en liten tjej som de undrar över vad som hänt. Hon finns i ett läger där alla dött av viruset utom hon. Detta trots att hon har fått viruset i sig, precis som alla andra.

Precis som tidigare är det många namn och speciella sådana som ska tas in. Annars är det lite spännande att få bakgrundshistorien. För ofta, om inte allt för ofta, verkar det vara lite halvt genomtänkt vad som är orsaken till katastrofen eller vad det nu må vara. Här är det ju faktiskt orsaken till labyrinten som undersöks. Jag gillar boken på samma sätt som jag gillade de andra. Det är bra läsning men jag kommer nog aldrig höja dem till skyarna så som andra ungdomsserier. Inte för att den inte passar elever utan för att jag inte riktigt känner suget efter det som finns. Bra men inte överdrivet superduper bra. Det kommer en del fem snart. Den ska också läsas men inte riktigt än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar