tisdag 24 januari 2017

En enda risk av Simona AhrnstedtTvå personer med brokigt förflutet möts i Kiruna på julafton och det slår gnistor om deras möte. Ja, de har träffats tidigare men vid detta tillfälle äter de mat och pratar. Tom Lexington har befunnit sig i Tchad och torterats under flera månader. Han åker till Kiruna där hans f.d. flickvän bor för att vinna henne tillbaka och för att kämpa med sitt PTSD i ensamhet. Ambra Vinter är i Kiruna för ett scoop. En tant med ett intressant förflutet tänker sig berätta om det men bara för Ambra.

Det är en trevande romans som börjar. Den går framåt och den går bakåt och då med stormsteg. För de har inte lätt att prata med varandra om sitt förflutna. Med på tåget kommer också Ambras fostersyster Jill Lopez, känd sångerska och vacker som en dag, och Mattias Ceder, militär kollega till Tom i det förflutna och numera inom MUST.

Det är ibland skönt att läsa böcker som slutet är ganska givet i. Frågan är alltid hur en kommer till slutet. Jag gillar faktiskt Ceder/Lopez-handlingen lite mer när den får ta utrymme. Kanske för att de inte är riktigt lika sårade i sitt inre. Det är nämligen min stora invändning. De mår så dåligt och det brukar inte bara vara bra utan snarare ganska så destruktivt i längden. Jag gissar att Ceder/Lopez fick utrymme här för att det inte ska bli en egen bok om dem. Det hade nog varit intressant dock. Sa jag att det var lite ligga här och där, för det sker, mer än en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar