lördag 21 januari 2017

The legend of Tarzan


Alltså, ibland undrar jag om inte de som tittar på film förväntar sig mer än vad de kan få. Berättelsen är känd. Pojke blir av med föräldrar och växer upp med gorillor. Han blir känd som Tarzan och träffar Jane. Så, mycket mer är det inte. Här har han redan träffat Jane. Han har flyttat hem till England och tagit sin plats som Lord John Greystoke. Det är nog inte hans favoritplats på jorden men han är gift med Jane och de är ett dynamiskt par. När den brittiske premiärministern ber honom att åka till Kongo på kung Leopolds inbjudan gör han motvilligt så. Med följer Jane.

Det visar sig sedan att inbjudan är en listig lögn och eftersom vi befinner oss i Kongo i slutet av 1800-talet är det precis i den tiden då man i stort började med slavar. Detta är bara några år innan folkmord utfördes i Kongo. Det är bra att filmskaparna nuddar vid den historien.

Jag tycker det är en helt okej underhållande film. Det är lite som det alltid är med Tarzan. Människor är inte alltid bäst och inte alla gorillor är superrara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar