måndag 23 januari 2017

En enda hemlighet av Simona AhrnstedtÅterigen är det nutid och återigen möter vi familjen de la Grip. Denna gång är det den yngre brodern Alexanders liv och leverne som vi får följa. Han bor egentligen i New York men åker hem till Stockholm med jämna mellanrum. Denna gång är det för att hans systerdotter ska döpas och ur någon form av konstant fylla kommer han till Stockholm. Det är inte många dagar han varit där innan han träffar Isobel Sörensen. Hon är läkare och mycket engagerad i Läkare utan gränser men även sin morfars hjälporganisation Medpax. Det är för deras räkning som hon söker upp Alexander. Han har en gång varit en stor pengagivare men har nu slutat med det. Deras första möte går så där. Han lätt bakfull och hon lätt arg. Eller första möte. Det är tredje gången de träffas men första gången de faktiskt pratar med varandra.

Sedan börjar en utstuderad process från Alexanders sida där det främsta målet är att uppvakta den sköna Isobel. Hennes att få så mycket pengar som möjligt. Vägen dit är lång och komplex men nog tar vi oss i mål alltid.                  

Det är alldeles lagom tung läsning. Ahrnstedt är lagom komplex i sina handlingar och språket på en lagom nivå. Jag känner att jag hänger med och det är liksom lite spännande. Som äkta romance så hänger mycket på sexet och det är ju inte så att man blir besviken här heller. Det är ganska tunga saker som båda karaktärerna bär på. Jag funderar lite fram och tillbaka om det är bra eller dåligt för det kan bli lite sådär jobbigt. Speciellt som att de bär på samma problem mer eller mindre. Annars är det bra. Boken går fort att läsa och det finns något som gör att man vill veta hur det ska sluta. Ja, jag fattar hur men liksom hur det huret ser ut intresserar mig ganska mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar