måndag 25 mars 2019

Skuggorna ruva av Jonas Moström



Jag var lite arg i slutet av Moströms förra bok om Natalie Svensson men den händelsen klarar upp sig ganska snart. Samtidigt är det väldigt mycket som balanserar i denna fråga och tja, vi får se. Fast det är bara en del av hela boken. Det här är berättelsen om en ung flicka, Ebba, som försvinner på Lucia och när teamet kallas in är det jul. Vi är i en mycket liten ort vid namn Svartviken. Här känner alla alla som det brukar heta.

Många i byn vet inte vem det kan vara som ligger bakom men Ebbas lärare knivhuggs till döds och det är då som Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp kallas in. Det är inte lätt att få människor att prata och föräldrarnas konflikt mellan varandra gör det inte lättare.

Det är en okej bok i serien. Kanske lite förutsägbara handlingar av tonåringar. Det brukar det vara. Som lärare kan jag säga att elever är inte så väldigt smarta de flesta gånger. De brukar prata mycket om saker. Inget är hemligt speciellt länge. Det är det alltid i böcker och jag tänker, wow så annorlunda än mina elever. Sociala medier är deras bollplank och inget är någonsin hemligt. Om det finns en hemlig grupp med mer än två så läcker alltid något.

Det är trevlig underhållning och ska du läsa en deckare i påsk varför inte? Visserligen är det vinter, jul och hela baletten men det fungerar väldigt bra.


3 kommentarer:

  1. Boken låter väldigt spännande 😃 tack för tips ha en fin kväll kram från Nina

    SvaraRadera