fredag 29 mars 2019

Helgfrågan v. 13


God morgon! Fredag och äntligen, äntligen är mina oxveckor över. Nästa vecka är rena rama fluffet trots nationellt prov. Att bara ha 12 lektioner är liksom en semester efter de senaste 5 månaderna. Nog om det. Det är dags för Mias helgfråga:


Vad tycker du om att allt är centrerat till huvudstaden? Blir du lite småsur ibland med?
Bonusfråga: Vad tycker du om sopsortering?

Jag blir rätt trött på att mycket händer i de tre större städerna generellt. Alltså bokmässan är minst lika otymplig att ta sig till. Ibland händer det i städerna närmare mig men det är kanske tio mil bort och det orkar man inte. Jag tänker att det är väl kul att det sker olika bokliga aktiviteter och om de dyker upp hemmavid får jag väl åka på dem. Eller någon gång ta mig till Stockholm. Dessvärre är så många aktiviteter lite tråkiga och jag skulle nog inte åka i alla fall även om det var nära. Att lyssna på deckarförfattare jag inte läser känns som tid jag aldrig får tillbaka.

Jag gillar sopsortering och tycker det är viktigt. Eftersom jag bor i en lägenhet har jag gemensamt utrymme och skulle önska att folk lärde sig skyltar. Blöjor är inte plast människor! Bara lär er det. Sedan skulle jag önska att det gick att sopsortera kläder. Alltså kläder som är så slitna att de inte går att skänka eller sälja vidare. Det vore något. Jag sorterar även matavfall och det tycker jag väldigt viktigt. Det som stör mig mest är alla plastförpackningar som mat kommer i. Det är många och det är verkligen inte riktigt bra.

10 kommentarer:

 1. vi göteborgare är väldigt bortskämda med kultur, slitna kläder hamnar väl oftast i brännbart. Väldigt mycket plast i vår lilla familj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ju det. Plast är verkligen något vi använder väldigt mycket.

   Radera
 2. Hemtex och KappAhl tar emot textilier, dvs slitna kläder som inte går att skänka bort.
  Och håller med - det är enklare att ta sig till Stockholm än en hel del andra av våra större städer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet men tycker det är lite pinsamt att lämna kläder och inte handla något. Jag köper nästan aldrig kläder numera. Mest när något är helt slut och underkläder.

   Radera
 3. Mycket är centrerat kring storstäder. Det kan verkligen ha sina sina sidor. Har bott längre ifrån Stockholm än jag gör nu och då var jag, konstigt nog, där oftare än nu. Men nu är det nog mycket mer som inte lockar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att bor man en bit bort så väljer man nog att åka och göra något för det krävs så mycket planering.

   Radera
 4. Ja jösses så inplastat allt är, hälften vore nog. Här skall snart införas behållare för matavfall, skall nog försöka ta reda på hur mycket en av kommunen godkänd hushållskompost kostar. Kastar ju inte så mycket mat (lite gammaldags på så vis), tar reda på det mesta, kokar buljong på ben, räkskal, grönsaksrens o.s.v., urkokta märgben får hundarna. Sophämtarna kommer knappt få något att hämta i en sån behållare hos mig. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite matavfall blir det ju ändå här, skal från citrusfrukter och äggskal, samt lite te. Jag äter mycket matlådor och använder mycket till pytt.

   Radera
 5. Ja från där jag bor är det svårt att ta sig till Bokmässan. Då hade jag inte kommit upp förrän klockan fyra på lördag eftermiddag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går från mig men då måste man starta vid typ kl. sex med tåg en bra dag.

   Radera