fredag 1 mars 2019

Helgfrågan v. 9


Det är nu sent fredag kväll och den här veckan är det omdömesskrivning på jobbet och det tar sådan tid. Som gymnasielärare skriver jag inte lika mycket som högstadielärarna men tillräckligt. Det ska skrivas vad de gjort och vad de ska förbättra på minst två sätt. Det är kanske åtta meningar per elev i tre ämnen. Så, jag är lite trött idag. Men nu är det dags för Mias helgfråga.


Varför tror du många slutar blogga?
Bonusfråga: Ett tips på en bra bokblogg

Jag kan utgå från mig själv och anta att det inte alltid finns tid. Det gör det inte just nu och jag gör korta inlägg. Däremot kanske en del slutar för att de tröttnar. Andra för att de kanske tappar läslusten. Eller för att de inte fick den där publiken de ville ha. Jag bloggar ju för mig. Det är mitt sätt att skriva böcker jag gillar. Vill du uppmärksammas kanske instagram är lättare, vad vet jag? Jag har läst mindre förra året och i år än tidigare men det har med mig att göra. Jag läser fortfarande andra bloggar men många som jag har följt länge har slutat. Det gäller i alla genrer jag följer. Livet ändras och så får det väl vara.

En blogg jag tycker mycket om är Fiktiviteter där Helena skriver om böcker, serier, film och numera lite om utmattning. Hon skriver också för Kulturkollo.

7 kommentarer:

  1. Svar
    1. Inte jag heller. Jag hade inte lust att läsa så mycket under studieåren. Läser en litteraturvetenskap kommer böckerna ändå.

      Radera
  2. Fiktiviteter gillar jag också. Bloggandet kan man ju anpassa efter omständigheterna, det värsta är väl att tappa lusten att läsa. För mig är läsa och skriva (blogg) någon slags stresshantering, d.v.s. må-bra-grejer. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min blogg är för att jag ska minnas vad jag har läst. Inser att mina minneslistor ibland inte är så kompletta bakåt. Det här fungerar bättre.

      Radera
  3. Ja livet ändrad hela tiden och tiden är helt klart en faktor som påverkar såväl livet som bloggandet. Bloggar också mest för min skull och tar det lite som det kommer. Har jag mycket runt mig så blir det ibland färre inlägg och när det är lugnare så kan det bli fler.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har bloggat hur som helst. Det mesta är för mig och det är trevligt när någon hittar hit.

      Radera
  4. Jo, livet kan nog komma emellan för många och så är det det här med tidsbristen om man jobbar heltid, har barn, andra hobbys osv

    SvaraRadera