söndag 17 mars 2019

Captain Marvel


Jag var på bio igår och såg en cool tjej. På en planet långt från jorden finns en tjej som heter Vers. Hon vill bli med i elitstyrkan som beskyddar planeten. Det är något annorlunda med henne dock. I ett anfall mot Skrull, det folkslag som är deras största fiender, hamnar hon på jorden. Eller planet C53. Det skulle väl inte vara några problem om det inte var 1995 och tja, inte riktigt den teknologin hon är van vid. Fast det visar sig att Vers har minnen från den här planeten och börjar utforska det. Det är bara det att Skrull soldater har hamnat här också och de kan ju ändra skepnad så det är allt annat än lätt.

Nu har ju knappast någon träffat en utomjording tidigare. Detta är visserligen i ett alternativt universum till vårt så en vacker dag lär de möta Thor men detta är många år innan. Så när Nick Fury och hans närmaste man Coulson kommer till hennes landningsplats blir de kan man väl säga lite förvånade.

Jag gillar den här filmen och serienörden i mig är så glad. Någonstans läste jag att filmen var seg men tänk efter. Vi ska se hennes bakgrund för till skillnad från Spindelmannen har vi bara träffat Vers, eller Carol Danvers som hon heter, i denna film. Vi måste få veta lite om henne. Det är inte som om hon är den mest lästa seriehjälten utanför nördvärlden. Tro inte annat än att Captain Marvel, som blir hennes namn, är allt annat än väldigt cool. Hon är stark och delvis Kree efter lite hjälp. Det är en film jag hoppas många små tjejer ser och tänker jag kan också resa på mig och säga: I’m kind of done with you telling me what I can’t do.

Bree Larson gör det här väldigt bra och många har kritiserat hennes insats men snälla någon. Hon ska spela en utomjording som är från jorden som kommer tillbaka med lätt minnesförlust och det är stelt? Eh, eller kanske så att har man minnesförlust kan man inte minnas saker. Jude Law och Annette Bening är kanon i sina roller. Samuel L. Jackson är som alltid en skön snubbe och det är trevligt att se en ung och naiv Fury och Ben Mendelsohn skiftar bra mellan amerikanska och australiensiska i sina uppenbarelser. Det är liksom en underhållningsfilm och vad kan man vänta sig då? Jag gillar den här filmen och tänker att det blir kul att återse henne i Avengers Endgame.

2 kommentarer:

  1. Älskar serier och filmer med starka kvinnor, den här måste jag se och ta med mig min trettonåring och fjortonåring.

    SvaraRadera