fredag 15 mars 2019

Helgfrågan v. 11


Det är fredag och äntligen lite ledig helg. Att fördela sin arbetstid liksom lite jobbigt ibland. Jag ska nog på bio i helgen. Kanske, vi får se. Om det blir bio ska jag se Captain Marvel eftersom jag har väntat lite på den filmen. Mias helgfråga är som följer denna vecka:


Läser män på ett annat sätt, andra böcker, mer aktuellt eller?
Ser män och kvinnors läsning olika ut?
Bonusfråga: Hur motionerar du?

Ja, jag tror att mäns och kvinnors läsning skiljer sig åt. Tror ja, för det här baserar jag på personliga observationer. De män jag känner som läser föredrar att läsa faktaböcker och skönlitteraturen är det ganska mycket deckare. En del biografier följer med och förvånansvärt är det oftast manliga författare som läses. Några läser också ganska mycket fantasy och där har vi en del gemensamt. Kan läsa en hel del i perioder och inget i andra.

De kvinnor jag känner som läser mycket väljer både manliga och kvinnliga författare. De föredrar lite fler böcker om relationer men läser också deckare. Här är det något färre faktaböcker men mer lyrik och biografier fungerar här med. Läser mer kontinuerligt och frekvent. Läser lite mer böcker om psykologi jämfört med männen i min bekantskapskrets.

Jag promenerar en hel del och så har jag en motionscykel som jag cyklar på 15 minuter om dagen. Det låter lite men det är i typ uppförsbacke. Eller ja, inställningen är så. Sedan lyfter jag lite vikter för att motverka stelhet i min nacke. Det är väl det. Jag går ungefär 3 km på jobbet varje dag. Vi har rätt mycket utemiljö så det blir en del att gå.

10 kommentarer:

 1. Tror också att det kan skilja sig lite åt mellan mäns och kvinnors läsning, ,men i slutändan tror jag det är ens intressen som avgör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, gissar att de flesta läser så. Dock är det lättare att få flickor att läsa böcker av män än tvärtom. Mvh svenskläraren.

   Radera
 2. Ser i mitt jobb att det skiljer sig åt mellan flickor/kvinnors och pojkars/mäns läsning. Kan tänka mig att du ser en del av det i ditt jobb som lärare att det många gånger är lättare att få flickor att läsa böcker än pojkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pojkar och läsning är inte det lättaste. Det är som att dra ut tänder utan bedövning. Segt, hårt och det knackar nästan hela tiden.

   Radera
 3. Duktigt att få till 15 min varje dag på cykeln! Vår fungerade som tvätthängare innan vi gav den ett nytt hem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar att cykla och lyssna på ljudbok. Det är nog det som gör det.

   Radera
 4. Skulle vara roligt om fler intresserade sig för facklitteratur och reportageböcker. Finns så mycket intressant att "diskutera" över vad gäller sådana böcker. Gäller även science fiction med ämnen som anknyter till verklig utveckling. En tanke bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Läser så mycket facklitteratur för jobbet som jag inte har någon att prata med. Jag läser ju historia så det finns ju men det finns annat.

   SF borde jag börja läsa igen. Säger bara att jag borde men vissa dystopier är verkligen i gränslandet.

   Radera
 5. Åhh Captain Marvel vill jag också se min son var på den och tyckte den var bra.

  SvaraRadera