torsdag 9 februari 2017

Veckans ord på Z

Det är snart slut och vårt alfabet är ju lite svårare mot slutet. Här är dagens uppdrag:

Nu är det bara fyra bokstäver kvar innan jag behöver komma på en ny veckoutmaning. Inte lätt att komma på ord den här veckan ska sägas.

Veckans ord börjar alla på z och de är:

zebra

zloty

zombie

zoo

zooma

Zebra är ett av de djur som förekommer i boken Hur zebran fick sina ränder och andra djursagor från Kenya av Sandra Price. Det är en samling av fabler från Kenya. Den kom tydligen 1981 och det stämmer nog. Vi läste den på kyrkans barntimmar. Jag tror att det är rätt mycket bilder på djur i den boken ritade av barnen som var med och gav förslag eller i alla fall någon som bor i Kenya.

Det finns en ungdomsroman, kanske 10 år gammal, som heter Du och jag, Marie Curie av Annika Ruth Persson. Det handlar om två tjejer som blir tillsammans under högstadiet. Den ena tjejen skriver rapporter till Marie Curie om deras kärlek. Marie Curie säger du? Född i Polen som även då hade zloty som valuta.

Jag både läser och tittar på TWD, alltså the Walking Dead. Det handlar om människor som lyckas klara sig i en zombievärld. Eller klara sig är överdrivet att säga. De försöker i alla fall. Böckerna är grafiska romaner och i svartvitt. Passar temat lite.

We Bought a Zoo: The Amazing True Story of a Young Family, a Broken Down Zoo, and the 200 Wild Animals That Change Their Lives Forever av Benjamin Mee handlar om en familj som köpte ett zoo i Devon. Det har också blivit en ganska fin film men då i USA.

Marie-Chantal Long har skrivit en bok som heter Zoom. Den handlar om en skola som ska sätta upp en musikal och en tjej fotograferar allt. Det är allt jag minns. En elev har läst den men tydligen, efter lite googling, så kommer den på rea nu i februari.

3 kommentarer:

  1. Det vore nåt det, att komma hem och säga: "Älskling, jag har en överraskning åt dig. Jag har köpt ett zoo!"

    SvaraRadera
  2. den där ungdomsboken är jag lite nyfiken på

    SvaraRadera