torsdag 16 februari 2017

Veckans ord på Å

Dags för bokstaven Å idag och vi närmar oss verkligen slutet. Din uppgift är som vanligt att koppla följande ord till författare och/eller boktitlar.

Veckans ord är följande:

åklagare

åktur

ålderdom

ångest

åskådare


Jag har nog aldrig läst en bok med en åklagare i centrum. Därför fick jag bläddra igenom lite böcker men det stod still. Däremot tror jag att Emelie Schepps bok Märkta för livet handlar om en åklagare. Så jag får väl läsa den någon gång.

Jag läser Michael Mortimers serie om Ida och en ganska komplex koppling till Linné. En riktig åktur genom Europa är det i de tre böcker som kommit hittills. Sverige, Finland, Ryssland, Vitryssland, Italien, Spanien, Tyskland, Danmark och några ställen till jag glömt.

Ålderdom kan se olika ut. Lite komisk är den allt i Catharina Ingelmans-Sundbergs serie om pensionärsligan. De rånar både det ena och det andra stället men samtidigt är de aktiva åldringar. De har sina krämpor men är superskurkar ändå.

Johanna Thydells I taket lyser stjärnorna handlar om Jenna och hennes mamma. Jennas mamma har cancer. Jenna har stor ångest över detta och tänker att om mamman dör så tar hon själv livet av sig. Väldigt fin bok som är svår att läsa.

Jag tänker att många människor är åskådare till olika saker som gör dem obekväma. Det verkar ibland  som om världen tittade på när Hanna blev mobbad i Johanna Nilssons Hon går genom tavlan ut ur bilden.

4 kommentarer:

 1. Michael Mortimers böcker blir jag lite nyfiken på. den där kopplingen till Linné låter intressant

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är lite väl pojkboksaktiga i sin framtoning. Fast jag gillar dem.

   Radera
 2. dagens pensionärer är inte så gamla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker inte jag heller. Däremot är nog Märtha och Snillet i pensionärsligan lite äldre.

   Radera