måndag 13 februari 2017

The 5th wave: The last star av Rick YanceyEfter att ha överlevt anfallet och numera gömmer sig hos Grace är gruppen splittrad. Cassie försöker ta hand om sin bror men Sam är bara arg. Detta gör att hon skriker och skäller ut Evan istället och det förvirrar Cassie. Hon är alltid lite förvirrad i Evans närhet. Ben "Zombie" Parish tänker ge sig iväg för att leta efter Ringer och Teacup. Han tar med sig Dumbo. Återigen är gruppen delad i flera små gripper.

Ringer är inte försvunnen utan hon har tagit kontakt med Vosch. Det gör att hon har fått i sig den utomjordiska uppgradering som kallas 12-systemet. Hon känner sig starkare och nu ska hon ge sig på Evan Walker. Med sig får hon Constance som är en av de många silencer som finns därute. En kvinna Ringer stör sig otroligt mycket på.

Ringer och Ben möts igen men dessvärre förlorar de Dumbo. Därför tar de med Constance tillbaka till Grace hus där Cassie, Evan, Sam och lilla Megan finns. Efter en attack på huset som nästan kräver allas liv är det uppenbart vad som måste göras.

Det är lite svårt att sammanfatta denna sista bok utan att avslöja för mycket. Det finns saker i boken som du som läsare behöver uppfatta på egen hand. Det är en värdig avslutning. Jag gissar att tiden i de tre böckerna är väldigt kort totalt sett. Känslan när jag läser är sådan. Jag tycker om att fler än Cassie får göra sin röst hörd. Det intressanta är Sam och Evan berättas med en berättarröst medan både Ringer och Ben får ha ett eget perspektiv. Någonstans finns det en liten sorg i hur Sam förändras. Precis som alla barn som utsätts för extremt trauma är han lite hårdare för att inte bli sårad. Så om du inte läst denna serie gör det. Jag läste alla delar på engelska och de är lätta att ta sig igenom. Nu lyssnade jag men det fungerar också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar