söndag 19 februari 2017

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan


Det närmar sig jul för Polly i hennes lilla bageri. Hon, Huck och Neil trivs i fyren. Livet är gott, tycker Polly. Men så börjar det hopa sig med arbete. Hon ska baka åt julmarknaden. Sedan visar det sig att Kerensa är gravid, och ganska långt gången. Det gör att hela Reubens familj tänker sig besöka de blivande föräldrarna och Reuben hyr in Polly som bagare. Som grädden på det moset håller lunnefågelreservatet nästan att gå i konkurs och de ber också om hjälp. Polly hon bakar på.

Ja, det är lite gulligt och det är ju. Däremot så blir jag lite trött på att det är så dumma förvecklingar. Egentligen är det inget som man måste stanna upp världen för. Att inte vara gift är inget som någon dör av. Ändå är det väldigt viktigt. Det går väl att leva ihop ändå tänker jag. Barn tjatas det också om. Fast man pratar inte om vad man vill utan går runt det som om man vet vad alla vill.

Nu gnäller jag. Det är ju en mysig bok fast jag skulle önska att det var lite mer trevliga händelser och att människor pratade med varandra. Sedan blir jag lite trött på att Reuben inte får utvecklas. Han är samma tölp hela tiden och människor ändrar sig faktiskt. Jag gillar ju Reuben som är härligt ärlig och lite annorlunda borde han kunna bli behandlad också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar