lördag 16 augusti 2014

The new adventure of Old ChristineJulia Loius-Dreyfus är en rolig kvinna. Det var hon redan under Seinfeld tiden och kanske den som fått mest jobb efteråt. Skillnaden är att hon är olika sorters kvinnor i det hon spelar och det gör henne sevärd.

Christine är skild och hennes före detta man Richard har en ny flickvän, new Christine. Det stör Christine så mycket att det går runt i huvudet på henne ibland. Alltså denna kvinna kräver att man står ut med henne. Hon är egocentrisk så det heter duga och hon är en ganska förvirrad mamma. Om sonen upplever att pappan gör något bättre blir hon väldigt avundsjuk och försöker överglänsa honom. Att sonen sedan var nöjd från början spelar ingen roll. Old Christine är också klumpig och dessutom ganska så udda. Udda i den bemärkelsen att hon verkar ha en konstig relation till sin bror och dessutom är hon så slö fast hon äger ett gym.

Jag gillar att man vågar ge en kvinna en komediserie. Det är ju en ganska manlig genre och jag gillar att man driver med kvinnliga företeelser utan att vara allt för nedlåtande. Sedan är det bara fem säsonger och det är faktiskt ganska lagom om jag ska vara ärlig :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar