lördag 23 augusti 2014

BuffyDet är verkligen en kultserie. Alla älskar nog Joss Whedons serie om hejarklackstjejen som är utvald att försvara världen mot vampyrer, onda robotar, domedagen och nördar. Ja, vem kan inte älska det?

Buffy är en ganska typisk amerikansk tjej som egentligen borde hänga med sina kompisar och vars största problem är att killen hon gillar är lite svår. Men vänta nu, Scoobygänget och Angel, det stämmer precis. Skillnaden är bara att kompisarna jagar monster och killen är en grubblande vampyr.

Jag tror det är detta som är dragningskraften i serien. Det är liksom vanliga problem men med en ganska stor twist. Att de som skrev Cirkeln verkar ha sett ihjäl sig på denna serie är något helt annat. Problemet är lite att serien är så välskriven att skådespelarna ibland blir bättre än de kanske är. De har inte lyckats i andra forum utom möjligtvis David Boreanz som numera spelar i Bones. Övriga har väl haft en sisådär karriär. En biroll som numera har en egen serie är ju Nathan Fillion som spelar Castle. Som sagt kan god dialog göra mycket och framförallt snärtigheten det som sägs. Men det är väl hypen som gör det. Sedan är ju inte allt som alla gör alltid guld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar