söndag 31 augusti 2014

The CloserDet är ganska konstigt ibland och sitta och titta på en serie om en hårdkokt poliskvinna som är extremt feminin i sin uppenbarelse. Det är nog det största hindret för Brenda Leigh från Georgia. Hon är mycket välutbildad och har arbetat för CIA. Hennes förhörsmetoder är ganska så oortodoxa men hon får alltid fast sin man om man säger så. Den grupp poliser hon får befäl över är allt annat än lojala men med tiden blir de övertygade om sin nya chefs talanger och blir hennes främsta allierade.

Det är en serie som visar på kunnande men också hur svårt det är att vara kvinna och duktig på sitt jobb. Det visar också på hur korrumperad makten är i en organisation samt att det inte alltid är lätt att få fast skurkar oavsett hur man försöker.

Jag gillar Kyra Sedgewick som ser oskyldig ut men är skarp som ett rakblad. Hon har en härlig dialekt och jag förstår att hon producerade serien själv. Den har fått för lite cred kan jag tycka och den är minst lika bra som andra kriminalserier i teveland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar