måndag 10 december 2018

Vi måste sluta ses på det här sättet av Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck


Hanna och Jens är två personer med helt olika livssituationer som konstant dras till varandra. Första gången de träffas är på krogen alldeles efter jul. De klickar hårt och Hanna följer med Jens hem. De har sex och sedan händer livet och Jens måste i väg till sin lilla dotter. Snart träffas de igen. Jens ska jobba som assistent på Hannas skola och i Hannas klass.

Dessa två karaktärer är olika men ändå kan de inte hjälpa att attraheras av varandra. Hanna går sista året på gymnasiet och drömmer om Paris och att studera och bo där med vännen Märta. Jens är nyseparerad och vet inte hur livet kommer att bli. Kajsa finns i hans liv och framförallt Rut. Så varannan vecka är Jens nykär och hänger med Hanna och varannan vecka är han en pappa som försöker sitt bästa. Hanna har lite svårt för detta.

Jag gillar den här boken och jag som läst mycket av båda författarna känner lite vem som skrivit vilket kapitel. Det alternera mellan de båda och jag gissar men det håller jag tyst med. Det är också en roman för unga i de övre tonåren eller början av 20-års åldern. Många frågor om relationer och känslor. Människor som har levt ihop när en själv inte har det. Barn som kommer in i bilden är ju också nytt.

Både Hanna och Jens får vara mänskliga i sin värld. Det är verkligen skönt med både det ena och det andra. De får vara glada, kära, svartsjuka och trötta. Misslyckas och göra dumma saker. Det känns helt rätt att tycka om de båda. Boken kan läsas med glädje av alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar