onsdag 5 december 2018

Black PantherDet här är filmen som Disney vill nominera till Oscarsgalan. Jag tycker filmen är väldigt bra men samtidigt inte så mycket bättre än andra filmer som kommer i denna genre. Som så många andra filmer baserade i MCU är det en form av version från serierna. Även i denna film stämmer det. Det blir liksom lite en form av. Någonstans väljer de att tolka om vissa händelser i filmen. Nog om det nu och så går vi vidare till filmen i sig.

I Wakanda har kungen just dött och enligt gammal sed utmanas kronprinsen om makten. Nu blir det inte så blodigt utan T'Challa tar sin plats som kung och fortsätter vara Black Panther. Det ger honom makt över ett land världen tror är otroligt fattigt men som i verkligheten är rikt och äger en otrolig metall som är unik. Den metall som Iron Mans rustning består av, Captain Americas sköld och ger mycket annan energi. Detta land styr T'Challa. Det visar sig dock att han har en kusin som är sugen på makten. En ny maktkamp utspelar sig och denna vinner N'Jadaka, eller  Erik Stevens, eller som han kallas av CIA; "Killmonger".

Jag tycker den här filmen är mycket bra. Den har en sammanhängande berättelse och det är spännande att se hur det går. T'Challa är en mycket idealistisk ung man som lider lite av sin fars val. De flesta har mycket att göra med sina roller men som alltid i filmer med superhjältar blir det en kamp mellan det goda och det onda. Så även här och kanske att det är filmens mest förutsägbara del. Det kan liksom bara gå åt ett håll om filmen ska mynna ut i det som leder till Avengers: Infinity War.

Jag såg den aldrig på bio. Jag hann inte men visst hade den gjort sig bra på stora duken. Det jag blir lite arg på är att de flesta skådespelare nog är från USA. Här hade väl de kunnat använt fler från afrikanska länder. Dessutom är CGI:n kvaliteten inte alltid kanon. Det finns tre tillfällen i filmen där jag undrar om någon tänkte kolla bilderna när de redigerar. Gnällig? Nej, men den här ska nomineras till publikens pris av Disney, om det nu blir ett sådant, och kanske att det borde finnas färre problem då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar