lördag 29 december 2018

Atomic BlondeCharlize Theron är så jäkla cool. Det är något med den långa sydafrikanskan som gör att det mesta som sker på film med henne är coolt. Hon spelar i en otroligt bra film som heter North Country, som handlar om en kvinna som kämpar mot sexuella trakasserier i en gruvindustri, eller Monster, där hon spelar en kvinnlig seriemördare. Så, kan detta vara något annat än bra?

Nej, det kan inte det. Den här filmen är baserad på en grafisk roman med samma namn. Det utspelar sig i Berlin precis när muren faller. En brittisk underrättelseagent hittas mördad och Lorraine skickas dit för att se vad som hänt. Nu börjar en katt- och råttalek med de närvarande underrättelseorganisationerna. Vem som lurar vem är verkligen frågan.

Filmen är en actionfilm med allt som hör till. Coola kommentarer, coola scener och hårda individer. Det röks och dricks otroligt mycket men det får en nog leva med. Tiden var sådan och det fanns inte så mycket droger i Berlin som idag. Vodka däremot var en ganska vanlig dryck. Det är ganska stiliserat men samtidigt känns 80-talet. Filmen är välgjord och det är huvudsaken. En stund underhållning. Vad mer kan en begära?

1 kommentar:

  1. Tack för tips, det låter som precis vad jag vill se just nu.

    SvaraRadera