måndag 24 december 2018

On the Twelfth Day of ChristmasNär Mitch och Maggie går på college så tillbringar de tid med varandra på skolans radiostation. Vid jul skjutsar Mitch hem Maggie och då trafiken är hemsk blir det en rolig eftermiddag i julens tecken. Maggie är väldigt förälskad i Mitch men han kommer aldrig tillbaka till college. Åren går och Maggie jobbar nu i Harrison, Illinois, som reporter på den lokala tidningen. Den ska köpas upp av en stor koncern och nu ska de visa sig på styva linan för att kunna behålla sitt jobb. Mitch har flyttat till staden från LA. Han är radio-DJ och Maggie blir lite ledsen att han inte längre gillar julen. Hon bestämmer sig för att bli hans hemliga tomte. Ett paket om dagen i tolv dagar ska han få med uppgifter eller saker som påminner om jul. 

En plan så god som någon. Mitchs chef tänker upp en plan och snart ska paketen användas som PR. Så den lilla lokaltidningen ska skriva om detta. Deras bästa reporter på området är ju Maggie så både Maggie och Mitch får än en gång umgås och göra julaktiviteter. Nu är ju Mitch ungkarl och blir ganska så eftertraktad och det finns fler kvinnor i staden som ljuger rätt bra om att vara den hemliga tomten.

Det är en ganska fin och rätt så typisk julfilm. Jag gillar att det är över längre tid som filmen utspelar sig och att de känns så naturliga. Ja, den slutar lyckligt och gulligt vilket är poängen. Det är trevligt att umgås med dessa rara människor. Den finns både här och där tydligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar