onsdag 11 april 2018

The Space between usEtt projekt att åka till Mars har blivit godkänt och de astronauter och forskare som ska dit är väldigt glada att få vara utvalda. Det tar ungefär ett halvår att åka dit. Gruppledaren, Sarah Elliot, upptäcker efter ett tag att hon är gravid. Hon föder på Mars men dör under förlossningen. Hennes son Gardner blir en hemlighet. Ingen vill berätta för människor på jorden att han finns. Dessutom kan han inte riktigt komma hem. Eftersom han utsatts för annorlunda dragningskraft är också hans kropp mer känslig. Det skulle göra att han aldrig kan överleva på jorden. Åren går och Gardner vill så gärna veta vem hans far är. Han är smart eftersom forskare och ingenjörer har fostrat honom.

Det är genom att utnyttja systemet som han börjar leta efter mammans filer och börjar chatta med Tulsa som bor på jorden. Kendra, som fungerar som Gardners plastmamma, är lite orolig för honom. Det borde hon vara för han flyr till jorden.

Detta är en väldigt fin liten film. En pojke växer upp med en önskan. Att vara som alla andra och få bo på jorden och få känna sin far. Asa Butterfield känns så skör som Gardner ska vara och de äldre skådespelarna gör en solid insats. När de citerar LotR är det hur kul som helst. Jag stör mig mest på Tulsas casting. Britt Robertson ska spela 18 men är nästan 30 år. Det är faktiskt inte okej alla gånger. Detta stör mig lite men filmen som helhet är så fin. Den fick nästan ingen uppmärksamhet vilket är synd för den passar så många.

2 kommentarer: