torsdag 19 april 2018

Hett i hyllan #140


Det är torsdag och Monika undrar som alltid följande:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag har nog trott att jag läst Donna Tartts bok i flera år tills jag insåg att så inte var fallet. Det var snarare så att jag blandade ihop den med en annan väldigt liknande bok. Så en vacker dag tänkte jag läsa den.Baksidestext:

När Richard Papen börjar college accepteras han snart av skolans innersta intellektuella krets. De är människorna han vill vara med, som han fascineras av, men han inser snabbt att de inte bara är kultiverade och spännande - något som han själv gärna velat vara - utan att de ägnar sig åt mycket mer än vanligt collegeliv. Dessa sex ungdomar testar målmedvetet och dekadent alkohol, droger och ritualer i sann dionysisk anda men deras lekar går snabbt för långt och någon måste ta skulden. 


Den hemliga historien har sålts i över fem miljoner exemplar och översatts till 23 språk. Boken som blivit smått kultförklarad, väckte stor uppmärksamhet när den utkom 1992. 

4 kommentarer:

 1. Den finns oläst i bokhyllan hos mig också!

  SvaraRadera
 2. Läste den för ett par år sedan, men den passade inte mig alls. Hoppas du gillar den mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, vet inte. Den används så ofta som referens i vissa ungdomsböcker jag läser så jag tänkte why not.

   Radera