fredag 20 april 2018

Helgfrågan v. 16


Det är fredag kväll och jag befinner i någon form av återhämtning efter två veckors förkylning. Lite sen med andra ord. Mia ställer denna vecka en fråga om Svenska Akademien.

Vindarna vajar friskt kring Svenska akademin och nu är det bara 11 ledamöter kvar.
Den ständige sekreteraren Sara Danius tvingades ju avgå.
Vad tycker ni om detta?
Bonusfråga: Sara har är ju som bekant förtjust i knytblus, har du något plagg du gillar speciellt mycket?

Jag har försökt följa detta och tycker att det är hemskt att Danius behövde avgå. Samtidigt tar hon sitt ansvar på ett sätt som ingen tidigare har gjort. Det är starkt av henne att visa att ingen är orörbar och att alla handlingar har konsekvenser. Konsekvensen här är att Danius avgick med starkt stöd och Akademien tappade ansiktet. Även om hon inte har gjort något har det ändå pågått när hon haft en del ansvar. Sedan finns det andra som borde ta större ansvar och verkligen avgå. Eller alla borde lämna Akademien och nya ska tillsättas. Jag tycker det är synd att en person som försökt förnya och införa transparens måste ge upp. 

Jag gillar faktiskt klänningar. Det är något som jag har börjat med igen för några år sedan. Det är skönt att ha klänning ibland och även om jag inte är supertjejig så tycker jag om att vara lite fin då och då. Annars är det mycket byxor och tunikor men ibland blir det klänning och gärna under sommar, vår och höst. Då är det också lite svalare. 

7 kommentarer:

 1. klänningar är fint, speciellt nu när värmen har kommit.

  SvaraRadera
 2. Klänning är inte dumt, går inte i det så ofta men tycker det är fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är skönt och har börjat på senare år.

   Radera
 3. Ja verkligen synd att hon fick avgå. Till sommaren är klänningar fint.

  SvaraRadera