onsdag 6 december 2017

Samtalet av Sven Olov KarlssonI P1 finns det varje år någonstans mellan 10-12 noveller som ges ut direkt för Radionovellen. De är skrivna av både kända och mindre kända författare. Detta är en liten kort novell av Sven Olov Karlsson.

Novellen handlar om Sofia. Hon går på mellanstadiet och hon är ganska bra i skolan. Däremot har hon det inte så lätt hemma. Hemma är mamma inte som andra mammor och pappa försöker. Detta faktum försöker Sofia dölja för alla. När eleverna ska skriva om sin sommar hittar Sofia på lite här och lite där. Det känns inte helt bra men samtidigt vill hon inte att andra ska veta hur det är.

Det är en ganska tragisk skildring av ett barn som lever i en annan värld än alla andra. En värld som består av lite mental ohälsa och eftersom detta är 1960-tal ska mammor vara på ett visst sätt. Så är det väl fortfarande men jag tror det kändes mer då. Jag tycker lite synd om Sofia som inte kan vara den hon är. En fin liten novell att lyssna på. Den finns i Radionovellens arkiv ett tag till skulle jag tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar