tisdag 31 oktober 2017

Kulturkollos tisdagsutmaning: fixa höstmyset!

Idag är det tisdag och egentligen riktiga Halloween, va? Hos Kulturkollo känner en in hösten och allt som hör till. Veckans utmaning är som följer:

I veckan handlar det om att höstmysa under filten, och veckans utmaning följer i samma fotspår.

Vilka ingredienser krävs för den där perfekta stunden när trivselfaktorn går i taket? Vad läser du? Eller vad tittar du på? Lyssnar du på musik eller poddar? Ensam eller i sällskap? Högläsning kanske? Läsfåtöljen eller soffhörnet? Vad äter du? Chips eller choklad? Dricker du en balja te eller kanske en liten whiskey? Berätta om din bästa trivselstund! Det är fritt fram att fantisera fram det ultimata myset om man så vill.

Hösten är mys för det är legitimt att sitta inne och vara osocial om en så önskar. Det går att mysa för sig själv eller ihop med andra. Sommaren kräver mer socialt mys, så även julen. Nu är det liksom okej. En mysig kväll kan vara att sätta på en film, krypa upp i soffan och dricka te och äta kakor. Kakor är totalt underskattat mys. Att se film är något som kan vara så avkopplande.

Eller så tar jag min bok, lägger mig i sängen och dricker lite whisky och läser en stund. Det får gärna vara mörkt runt omkring och det enda som lyser är lampan över sängen. Oftast sommar jag om jag blir för avslappnad.

Ska jag vara social så äter jag gärna middag med människor jag tycker om. Då äter vi det vi tycker om, vilket jag ofta tillagar, och en smarrig efterrätt. Om jag får bestämma blir det choklad i någon form med frukt.

4 kommentarer: