onsdag 11 oktober 2017

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag av Sara Ohlsson


John dumpar Olivia och hon vet inte vad hon ska göra. De hade ju enligt Olivia det perfekta förhållandet och nu är han inte intresserad längre. Först gör Olivia som alla dumpade gör. Hon sörjer sitt förhållande genom att äta, sova, och drömma om det perfekta förhållandet. Kompisarna Emma och Tor försöker hjälpa henne och det går ganska bra. Emma kläcker idén att vinna tillbaka John och först tycker Olivia att det är en bra tanke.

Men Olivia lämnar den bild John och andra har haft av henne. Hon hånglar upp killar på löpande band. Först är det Danijel och sedan Kalle. Beroende lite av dras Olivia till båda. Hemma är det lite rörigt. Pappan är lätt deprimerad, mamman trött och lillebror har blivit stor. Samtidigt börjar Olivia festa allt mer.

Jag har svårt för den här boken. Kanske för att jag inte riktigt kan känna något för Olivia. Jag blir lite arg då och då. Mest för att hon inte tar hand om sig själv. Hon dricker mycket och hon förnekar sig själv både i förhållandet med John och sedan. Så, hur ska jag förklara min känsla. Det är en bra ungdomsbok. Den tar upp problem som ungdomar har med förhållanden, rykten, sex och vänskap. Jag känner bara inte för boken som sådan. Det tog mig två veckor att läsa ut den och den är knappast svårläst. Så kan det vara ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar