söndag 3 juni 2018

Numb3rsSå, nu har jag sett om och sett klart serien Numb3rs. Det är serien om två bröder. Den ene arbetar åt FBI och väldigt bra på sitt jobb. Don är en tydlig ledare och vet vad han vill. Han har en hög lösningsfrekvens och hans överordnande är nöjda med honom. Den andre är professor i matematik och väldigt bra i sitt fält. Charlie är ett underbarn och började på Princeton vid 13 års ålder. Hans bästa fält är tillämpad matematik. Det finns tydligen flera fält men det är en av de största.

Seriens premiss är att storebror ber lillebror om hjälp med att lösa ett brott genom matematiska beräkningar och på den vägen blir det. Det handlar inte bara om brott utan också om två syskon som hittar tillbaka till varandra. De hade en svår barndom då de gick ut high school samma år. Charlie var ju som sagt ganska smart. Det är också

Jag gillar den här serien för just brödernas förhållande. Det går både upp och ned men det finns en grundstomme där. Charlie, som trots sin intelligens, alltid jämför sig med storebror och hans lätthet att få vänner, flickvänner och storebror som alltid varit avundsjuk på den uppmärksamhet brodern fick. Det är först i vuxen ålder som de kan mötas.

Serien har några år på nacken men den är verkligen värd sin tid. Sex säsonger är det totalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar