söndag 17 juni 2018

Lyckostigen av Anna FredrikssonJohanna och Calle har två barn ihop. Fast de träffar bara pappa en gång var tredje vecka. Annars bor de på Lyckostigen med sin mamma. Johanna kämpar med ekonomin och får egentligen alltid mer pengar av Calle. Fast nu bestämmer sig han för att ge henne de där 3000 kr extra varje månad. Det blir kärvt. Barnen hamnar i bråk och så spelar Johanna på lotto. Hon vinner nämligen en lördag. Hon vinner 20 miljoner.

Calle bor numera i Stockholm. Han är tandläkare och får kanske bli partner i den privata firma han jobbar på. Han är sambo med Fanny som han älskar över allt annat och i vars liv han försöker passa in. Så när Johanna flyttar in längst upp i huset blir Calle både förvirrad och lite arg. Fanny blir bara glad för att få lära känna hans flickor. Calle behöver det med faktiskt.

När jag läste recensioner om boken var det många som var arga på Calle och tyckte att hans beteende var konstigt men jag förstår honom. Han blev djupt sårad av många saker och försöker att bara överleva. Johanna är det också synd om men hon valde lite sitt liv. Sedan att barnen hamnade i mellan är egentligen synd och skam men det är bra att flickorna ändå är starka tillsammans. Fanny känns helt rätt för Calle och det är tur det.

Jag gillar den här boken väldigt mycket och hoppas att den hittar fler läsare. Jag lyssnade på den i bilen och Anna Maria Käll läser den mycket väl.

2 kommentarer:

  1. Jag såg den lite här o var när den kom ut o blev lite nyfiken men sedan dess har intresset svalnat rätt mycket. Nu blev jag dock nyfiken på nytt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är ganska trevlig. Lagom liksom på ett Fredrikssonsätt.

      Radera