torsdag 2 mars 2017

Veckans ord på Ö

Så nu kommer vi till slutet. Du kan läsa mer på enligto.se eller se veckans instruktion här:

Nu kommer äntligen den här veckans ord, faktiskt sista veckans ord och därmed börjar de alla på Ö. Associera följande fem ord med lika många författare och/eller boktitlar.

ö

ödla

öken

önskning

överdriva


Jag har just läst Jenny Colgans serie om det lilla bageriet i Polbearne. Det är en ö med fastlandsanknytning ibland. När jag läser om det verkar det vara underbart vackert där. I alla fall verkar det vara som en liten grön plupp en bit från fastlandet.

Ödlor är något jag har lärt mig tycka om, som lärare på ett naturbruksgymnasium med många ödlor, och jag gillar boken Grod- och kräldjur i Norden. Faktabok men den har jag bläddrat i både en och två gånger. Den är väldigt informativ för oss okunniga.

I serie Maze Runner har mycket av jorden blivit öken. Det är varmt nästan överallt och det finns väldigt lite grön yta kvar. Någonstans inom mig känns det som ett troligt scenario. Tydligen är det trevligt att bo och arbeta i Alaska där det inte är lika varmt.

Min önskning är inte så boklig utan mer att ge mig mer tid. Just nu känns det som om det behövs mer tid i världen.

Just nu läser jag första delen i Scott Westerfelds serie som börjar med Ful. Där överdriver de ganska mycket skönhetsidealet. När personer fyller 16-20 år så blir de skönhetsopererade så att de kan påbörja ett nytt liv. Innan det är de fula och drömmer egentligen bara om att vara vackra, unga och kunna festa hela tiden. Därefter gör de nästa operation för att bli middle-pretties, eller äldre och skaffa barn samt jobb.

4 kommentarer:

 1. Reptiler gillar jag också. Jag har på riktigt hört knappt 20-åriga tjejer prata om att de sparar pengar för kommande bröstoperationer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Känns som att det är väldigt viktigt att se perfekt ut.

   Radera
 2. barnbarnen är mycket inne på skräcködlor, så det är mest sådana jag umgås med. Colgans böcker verkar mysiga

  SvaraRadera