fredag 31 mars 2017

Jan Svensson av Johanna Lindbäck


Jan Svensson flyttar till Luleå. Hans pappa Niklas har fått jobb där och då har pappa, Jan och Klara följt med. Mamma bor kvar i Stockholm och först tycker Jan att det är kul men så ändrar han sig lite. Tänk om ingen tycker om honom i hans nya klass? Ingen alls. I Jans nya klass bor hans granne Nicki som är ganska knepig.

Jan gillar sin nye lärare Martin som är hård och sitter i rullstol. Sandra är bubblig men inte samma sak. Några av killarna i klassen tar hand om Jan men inte är de kompisar för det. Jan vill hem till Stockholm och väntar på att få säga till mamma att så är fallet. Men tiden går och helt plötsligt börjar Jan spela fotboll lite bättre, fika med Nicki och spela Nintendo med Lenny och Reda och Samuel. Kanske är livet i Luleå inte så farligt ändå.

Det är en ganska gullig bok även om den är lite mörk här och där. Den stämmer inte riktigt in på mina elever. Jan är elva och undervisar man som jag på gymnasiet är det långt emellan. Däremot är det trevlig och rolig läsning. Jag älskar vuxna som får vara sura, bra och bara alldeles lagom. Det är så skönt med sköna personer som tycker om varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar