söndag 26 mars 2017

Saker som aldrig händer av Johanna LindbäckAndreas mamma ska börja arbeta i Stockholm men han följer inte med utan ska bo hos pappa sista året på gymnasiet. Det är inte direkt centrala Luleå. Nu pratar vi lite utanför stan, Björsbyn. Det är lite lugnare och kompisarna följer knappast med ofta. Granne med pappa bor Erik och hans familj. Erik och Andreas var kompisar som små men gled isär. Speciellt efter att Andreas följde med sin mamma in till stan.

Andreas tänker inte så mycket på Erik utom att det kanske är lite pinsamt ibland när de möts. De har ju liksom inte mycket att säga varandra. Andreas flickvän Hanna är också ganska svår att få med hem till pappa. Först tror han att det är för att det är långt borta men så visar det sig Hanna har varit otrogen och samtidigt väljer kompisarna att inget berätta. Andreas blir verkligen ledsen och då finns Erik där. De börjar återfinna sin vänskap och det är faktiskt inte bara lätt.

Detta är en otroligt fin bok om vänskap. Den är lite rolig men jag tycker synd om Andreas som nästan blir utom sig av sorg. Jag kan känna igen hans beteende i mina elevers när de blir dumpade av de pojk- eller flickvänner som de varit ihop med. Sedan blir det bättre men det tar tid. Ungefär som Andreas känner. Lite annorlunda med två killar och en tjej som får vara i fokus. Annars brukar det vara lite tvärtom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar