onsdag 29 mars 2017

Syndafloder av Kristina Ohlsson


Det har gått några år sedan vi träffade Fredrika Bergman och Alex Recht. De arbetar fortfarande på samma avdelning men har en ny chef. Arbetet är viktigt för Alex men den chef de har nu gör honom lite arg och har lite tråkigt på jobbet. Däremot känner han sig nöjd med sitt privatliv. Han tycker om sin nya sambo och har ett bra förhållande till sina två barn. Fredrika går till jobbet för att vila upp sig eftersom hennes privatliv är lite jobbigt.

Malcolm Benke hittas mördad i sin länsstol. Det är allt en sorglig uppsyn och både ex-fru och son verkar inte sakna mannen vidare mycket. Den avlidnes dotters vigselring finns i hemmet. Något som alla reagerar på. Dottern har varit död i många år och ringen har inget värde. Detta får Fredrika och Alex att tro att det är kopplat till nästa mord.

Vid sidan av morden försvinner en familj som bara brodern saknar. Alla andra tror att de är i Australien. Brodern, Noah, tar kontakt med Alex och snart växer utredningen till att bli allt större. Det är helt ologiskt för de flesta men det finns något som får Alex och Fredrika att tro på detta.

Jag skriver inget mer för annars avslöjar jag för mycket. Det finns några red herrings som förekommer här och där och kanske lite väl tydliga. Annars är det ett värdigt avslut men ack så tragiskt. Jag känner någonstans att liven måste få vara lätta i en deckare. Eller det kanske bara är jag. Det är synd att Fredrika och Alex nu inte får någon mer bok. Jag trodde ju att förra boken var den sista och detta blev en trevlig bonus men ändå. Det är en otroligt trevlig serie att läsa och fallen från de tidigare böckerna återkommer här. Om du inte läst de tidigare delarna rekommenderar jag det. För denna bok gör sig bäst i helheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar