torsdag 30 mars 2017

Olikhetsutmaningen: liv och död

Det är en ny vecka och ny olikhetsutmaning. Jag är slut trots att det är en hel arbetsdag kvar. Ibland tar orken slut men imorgon är det bara att hoppa upp på hästen igen. Utmaningen denna vecka är som följer. Om du vill läsa mer titta in hos enligt O.
Veckans två ord i olikhetsutmaningen är liv och död och jag vill att ni berättar om böcker, film, tv-serier eller annan kultur som kan kopplas till detta motsatspar.Det första jag tänker på när jag hör ordet liv är dokumentärserien Planet Earth som i underbart vackert fotograferat naturdokumentär. Det finns också en Planet Earth 2. Båda visar så mycket liv på vår vackra jord som vi ibland misshandlar. Allt för ofta tar vi den också för givet. Den här serien visar de djur, fiskar och fåglar som lever på den blå planeten.

Jag har just läst Syndafloder av Kristina Ohlsson. Det är död, vilken är ganska ond och bråd i de flesta fall, på många olika sätt och med olika resultat. Död i en deckare är nästan oundvikligt. När den är lite lugn och normal känns det mest okej. Eller okej, i alla fall okej att läsa om skulle jag säga.

8 kommentarer:

 1. Planet Earth måste jag se. brukar gilla naturdokumentärer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt vacker om inte annat. Del två går på SVT eller kanske SVTplay.

   Radera
 2. har någon bok av henne oläst i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes serie om Fredrika Bergman är mycket trevlig deckarläsning.

   Radera
 3. Syndafloder verkar vara en spännande bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den. Bäst är den dock i serie med de andra.

   Radera
 4. Jag vill verkligen läsa Ohlssons senaste. Hoppas att du mår bättre snart. Ibland är tröttheten verkligen förlamande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar sig nog. En vecka kvar till påsklov och sedan blir det lite lugnare. Ohlssons senaste knöt ihop det bra tycker jag ändå.

   Radera