söndag 5 mars 2017

En liten chock av Johanna Lindbäck


Det finns något riktigt gulligt över denna bok. Jag gillar feel good som känns naturlig och det gör denna. Det är inga svåra snubbar som går och kastar med en snygg lugg och inte pratar. Lite om boken innan jag fortsätter med mina tankar.

Gustav går tredje året på gymnasiet. Han känner sig lite misslyckad för hans plan har inte slagit in. När Gustav skulle börja tänkte han sig att skaffa sig:
1) En flickvän, eller en tillfällig tjej att ha sex med, åtminstone en gång.
2) En massa nya kompisar med samma intressen som han, det vill säga inte sport.
3) En ny personlighet.

Efter tre år har inget blivit så som han tänkt sig. När Eva, den vikarierande engelskläraren, börjar prata med honom vaknar något i honom. Dessutom så börjar Elin prata med honom och helt plötsligt så är Gustav med och gör hemliga saker med henne.

Dock är det inte bara där som saker händer. Gustav bor numera med sin pappa Jack efter att mamman dött i cancer några år tidigare. De har allt annat än ett lätt förhållande och trots att Jack är amerikan pratar Gustav aldrig engelska med honom. Deras förhållande går upp och ned denna vår.

Egentligen så måste jag säga att förhållandet mellan far och son borde få lite mer utrymme. Jag gillar deras försök att komma nära och det är fint. Jag gillar också att Gustav får vara som han är och ändrar sig inte mycket. Det är med andra ord bra och fin läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar