måndag 27 maj 2019

Min bokresa #12 - nonfiction = sakprosa

Camilla på Mitt bokintresse kör med lite frågor kring böcker varje söndag. Jag hittade dessa mycket senare än hon startade dem. Det är väl så att jag försöker svara på gamla och hänga med i det nya samtidigt.

Den här gången är det sakprosa som gäller. Jag läser rätt mycket sakprosa för jobbet. Som lärare blir det mycket pedagogisk litteratur och så följer att jag läser en del sakprosa för uppgifter vi håller på med. Jag läste en del om Utöya nyligen för vi arbetade med det. Vi läste också lite blandad modern historia och jag behövde läsa på.

Jag undervisar också i religion som kräver en del sakprosa för att hålla i gång ämnet. Mitt tredje ämne är svenska och även där finns en mängd sakprosa att läsa. Sedan läser jag lite för mig själv också men en del blir det och just nu lyssnar jag också på poddar som fungerar som någon form av fakta för mina elever också.

Jag läser ibland kurser på universitetet. Det gör att jag också läser en del sakprosa. Just nu läser jag en kurs om sex, makt och äktenskap och då blir det variation i läsningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar