tisdag 28 maj 2019

Kulturkollos tisdagsutmaning: En gudomlig date

Denna vecka på Kulturkollo är det både det ena och det andra om oväntade möten. Tanken med veckans utmaning är att komma på vilka gudar som borde ha en blinddate.


Det kryllar av olika gudar i de olika mytologierna, alla med sina olika specialiteter. Eftersom gårdagens temainledning lite grann var inne på ämnet ”oväntade möten” (jo…) så tänker jag att veckans utmaning ska fortsätta på den vägen, och dra nytta av alla dessa horder av olika gudar och gudinnor som finns. Tänk om X från nordisk mytologi skulle ha en date med Y från någon annan mytologi, på platsen Z… vad skulle de prata om?

Välj nu, med hjälp av din egen födelsedag, ut två gudar och var de träffas, och skriv sedan vad du tror de pratar om. Senaste bok de läst? Olika metoder att behandla metall? Underverk de gjort senaste tiden?


Din födelsemånadDin födelsedagVeckodagen du föddes
1. Frigg1. MorpheusMåndag – på Espresso House, Uppsala
2. Oden2. BaalTisdag – på Äventyrsbadet Nordpoolen i Boden
3. Loke3. HermesOnsdag – på ICA Maxis parkeringsplats, Halmstad
4. Freja4. AfroditeTorsdag – på Operakällaren, Stockholm
5. Tor5. ZeusFredag – i herrduschen på O-ringen
6. Heimdall6. ApolloLördag – i bilkön genom Kolmårdens safaripark
7. Balder7. HadesSöndag – på taket på Turning Torso, Malmö
8. Elli8. Ares
9. Idun9. Isis
10. Skade10. Hera
11. Njord11. Athena
12. Tyr12. Dionysos
13. Osiris
14. Artemis
15. Anubis
16. Ra
17. Horus
18. Shiva
19. Prometheus
20. Amor
21. Persefone
22. Bastet
23. Krishna
24. Demeter
25. Kali
26. Poseidon
27. Mars
28. Bacchus
29. Vulcan
30. Hypnos
31. Vishnu
Okej, jag är född 16 april och det var en fredag. Det betyder att i herrduschen på O-ringen träffas Freja och Ra. De möts där för att damduschen är full och Freja är inte buskablyg. De bestämmer sig för att fortsätta någon annanstans. Främst blir det i området på O-ringen de är. Freja är väldigt intresserad av smycken och har läst de flesta om hur man gör sina egna och hur de varit historiskt. Ra lyssnar för guld är aldrig fel. Däremot är han inne på rymden och har läst The Theory of Everything av Stephen Hawking.

Att bo på en camping är inte så glamoröst kanske men de tillagar en ganska trevlig middag ihop och fortsätter prata om sina två största intressen. Däremot lär det bli lite hångel någon gång under kvällen. Freja är ju ändå känd för en del affärer genom sin karriär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar