tisdag 21 maj 2019

Kulturkollos tisdagsutmaning: primörer

Veckans utmaning är som följer:

Nytt och fräscht ska det vara. I alla fall den här veckan, så kan vi återgå till våra betrodda gamla säkra kort nästa vecka igen. Den här veckan är vi däremot nyfikna på vilka primörer ni intresserar er för just nu?  Eftersom jag älskar att äta, laga mat och även i viss mån att odla så blir min första fråga därför

1. Favoritmat på våren

Vad längtar ni efter när maj börjar spotta ut de första av årets grönsaker i diskarna i affären eller i grönsakslandet? Sparris? Färskpotatis? De första små tomaterna på plantan på balkongen? Själv är jag ju en sucker för just sparris. Inget säger vår så mycket som den där gröna stången. Och jag föredrar den gröna framför den vita men säger så klart inte nej till vit sparris heller.

Sedan vill vi också gärna veta om det är någon

2. Debutant

…som ni är extra nyfiken på eller vill puffa lite extra för? Tolka det fritt. Vi har valt att fokusera lite extra på bokdebutanter, men det finns ju fler kulturformer. Någons första skiva? Första låt? En debutant på filmduken? Spåna på. Själv är jag glad över att ha hittat ett alternativ till Babblarna här hemma. Ett nystartat litet förlag som heter Mima satsar på språkutveckande pekböcker och vi har redan hunnit läsa “Hemma hos Mimmi” av Jim Gustafsson och Fredrik Hammarstedt ungefär 50 gånger.

Jag går här hemma och väntar in den första spenatskörden. Vi är ganska bra på att odla spenat, min pappa och jag, och den kommer snart. Sedan väntar jag på den första egna odlade potatisen.

Debutant kan jag nog inte komma på någon just nu. Kanske mer en senior men ändå ganska ny. Maisie Williams som varit med i Game of Thrones kommer nog bli intressant framöver. Likaså Sophie Turner som spelar hennes syster. Båda lär ha en god framtid inom skådespeleriet om de vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar