måndag 13 maj 2019

Min bokresa #11 - Viktorianska klassiker

Camilla på Mitt bokintresse har startat en bokresa och denna vecka har jag kommit till nummer 11. Hon är mycket längre fram än jag men så kan det bli när man hänger på långsamt.

När jag läste litteraturvetenskap blev det en hel del Dickens och jag kan inte säga att alla hans böcker är bra. De har en tendens att vara lite speciella men jag kan någonstans se fascinationen över den ensamme som klarar sig och finner vänner. Att känna igen sig i Harry Potter är inte svårt. Jag tycker mycket om En julsaga men även The tales of two cities. De andra böckerna jag läst är liksom lite för långa.

Systrarna Brontë har jag också läst och tyckt mycket om. Bram Stoker är en författare som jag undrar har skrivit något annat än Dracula. Den är i alla fall läst och tja, inte rakt igenom bra.

Det känns att jag tillbringat större delen av 1800-talet i Ryssland och Tyskland med avvikare i Frankrike och USA men huvudfokus på Sverige. Brittiska författare förekommer inte så ofta inser jag.

Thomas Hardy har jag läst och någon som jag inte minns namnet på. Ska jag skämmas eller inse att jag älskar mina ryssar? Kanske är det en kombination av de två. Elizabeth Gaskell ska jag i alla fall ta mig an en vacker dag.


4 kommentarer:

 1. Nä men roligt att du hade hittat min Bokresa, även om du inte är ikapp, för tanken var ju att se flera andras tips och tankar om de ämnen jag skriver om. Det har känts lite trögt att göra den och tråkigt när jag inte vetat om att flera har/hade hakat på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var ju så väldigt sen på bollen. Kanske ska jag hänga på nu och återkomma till de äldre.

   Radera
 2. älskar viktorianska klassiker ❤️

  SvaraRadera