söndag 10 februari 2019

Min bokresa #3 - Wahlströms barn- och ungdomsböcker

Camilla på bloggen Mitt bokintresse påbörjade under hösten 2018 en bokresa. Jag hittade den här ganska nyligen och tänkte svara i efterhand. Vill du läsa mer klicka på länken.

Wahlströms barn- och ungdomsböcker är det denna gång och jag måste säga att det kommer nog att bli ett kort inlägg. Min mamma älskade Lotta-böckerna som barn och hade många. Säkert hade det att göra med att hon heter Lotta och tyckte om att läsa. Precis som när jag var ung var det svårt att hitta bra böcker i sin egen ålder. De finns kvar och jag läste dem.

Vi hade en bra bokhandel hemma som sålde ganska billiga böcker på åttiotalet så jag köpte en del Kittyböcker. Mest för att ha något att läsa. De fick min syster sedan och numera ägs de av min systers kompis som älskar Kitty och har dem i flera upplagor. Det är tydligen skillnad på dem.

Det blev nog några böcker i serien Tvillingarna eller Sweet Valley High som den hette på engelska. Sedan läste jag säkert en eller annan hästbok som jag lånade av min bästa kompis.

Jag läste inte dem slaviskt men de fanns där. Det var kul med böcker man kunde äga. En bok som jag fortfarande äger var en ungdomsbok men inte i den här serien. Det var en söt liten berättelse om en flicka som tyckte om en pojke men han dog och det handlar om hennes ångest efteråt. En liten avstickare men den bok jag ägt längst. Köpt i samma kanonbokhandel som jag alltid besökte som barn, ung och vuxen. Den finns fortfarande där.

3 kommentarer:

  1. Trevligt att läsa vad du läste som liten, jag läste också en del Lotta och Kitty.

    SvaraRadera