fredag 15 februari 2019

Helgfråga v.7


Det är fredag och nästa vecka är det lov. Ibland är jag skeptisk till lov. Jag hade gärna suttit och rättat non-stop en vecka på jobbet och kanske varit ledigare lite mer i sommar. Fast det är trevligt att vara ledig just nu med. Mia har sin helgfråga och fyller tydligen år. Grattis! 


Vad har du på din önskelista?
Bonusfråga: Har du någon favoritmeny?

Jag brukar ha en och annan bok. Ofta en Harry Potter-bok som är illustrerad. Sedan gärna en upplevelse och te och godis. Jag tycker om handgjord choklad och då kan det vara bra att önska sig. Då kan en få en sådär 10 st. Det är trevligt. Senast önskade jag mig en upplevelse och jag fick ett teaterbesök. Jag ska gå den 2 mars och det ska nog bli intressant.

Det mesta går att äta. Om jag får välja blir det ändå följande. Blinier med lite råkostsallad och créme frachie smaksatt med färska kryddor. Jag vet att blinier ska ätas med smetana men det är inte riktigt gott tycker jag. Sedan blir det potatis, svampsås och väldigt lokalt styckat lamm. Slutligen är det dags för efterrätt och jag gillar tiramisu i olika smaker. Originalet är gott men så även med rom och pepparkakor, hallon och lakrits och lite jordgubbar och choklad. Alltid någon form av alkohol.

12 kommentarer:

 1. teaterbesök är trevligt, blinier åt jag sist i en rysk restaurang - med svart rysk kaviar ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blinier är gott i alla versioner. Dock har jag inte rysk kaviar hemma :).

   Radera
 2. så åt jag estniska hemmagjorda blinier, gott;
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/06/estnisk-borsch-och-blinies.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det såg gott ut. Jag har fått receptet av en gammal elevs mamma. Mamman var rysk och kunde sin sak. Bästa rödbetssoppan i världen lagade hon.

   Radera
 3. Illustrerade Harry Potter - där ligger jag efter :) SÅ, de skulle jag ju kunna ha på min önskelista till mig själv :)
  God meny! Hoppas du får njuta av den snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ganska snart så. Jag tycker de är fina de illustrerade versionerna av HP.

   Radera
 4. Låter skönt med lov, skulle kunna tänka mig läslov men sportlovet har vi mycket verksamhet och det brukar vara roligt. Låter trevligt med teaterbesöket! Ska också gå på teater i början av mars ;)

  SvaraRadera
 5. Lammkött är gott, oftast blir det något av färs här. Helt kött blir alltmer sällanmat p.g.a. priset. Illustrerad HP-bok lät ju spännande! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner en fårbonde, en släkting, så därför kan det bli lamm ibland.

   Radera