lördag 2 februari 2019

Bokbloggsjerka 1-4 februari

Det är dags för två frågor denna vecka då det var tekniskt svårt att ta sig till alkb.se förra veckan. Så här ser de ut:

Vilken bok/vilka böcker skulle göra sig bra på tv enligt dig?
Denna veckas fråga (idén hämtad från Quora.com):
Vilken bok/vilka böcker gjorde dig lycklig direkt du tog i den/dem?

Som TV-serie? Oj, oftast är jag inte riktigt överens med skapare om tolkning men jag tror faktiskt att det borde vara en historisk roman. Jag tar Vibeke Olssons serie om Bricken. Den tror jag skulle göra sig bra som TV-serie. SVT har ju lyckats med historiska serier de senaste åren. Jag läste att Björnstad ska bli serie på HBO. Det blir spännande.


En av de böcker som gjorde mig lycklig när jag tog i den var min egen utgåva av Vibeke Olssons Ulrike och kriget. Fast den hade jag ju redan läst några gånger så det kanske var fusk. Annars är det nog Anna Karenina, som jag vet inte alla tycker om, som fick mig att bli lite glad. Bara för att den talade till mig knepigt nog. Så här efteråt tänker jag att det också var känslan första gången jag började bläddra i Butchi Emechetas Andra klassens medborgare.

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jag gillar mina ryssar. Det bara är så.

      Radera
  2. Anna Karenina tyckte jag jätte mycket om, minns att det var lycka när jag fick och läste den, fast det är ganska länge sen nu.

    SvaraRadera