torsdag 24 januari 2019

Hett i hyllan #180


Det är torsdag och snart är det helg. Det är en arbetsdag kvar och jag tror jag ska äta morotsplättar ikväll. Monika ställer frågan som sig bör en torsdag i januari:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


Baksidestext:
Kommissarie Konrad Sejer sitter i polisens förhörsrum med en kvinna. Ett fruktansvärt brott har begåtts. Sejer söker sanningen och försöker förmå kvinnan att berätta sin historia.Ragna Riegel tar ingen plats, hon är liten och tunn, viskar till och med fram orden efter en misslyckad stämbandsoperation. Ragna arbetar på Europris, där vanliga människor köper vanliga, mörka dunjackor till lågpris. Efter föräldrarnas död bor hon ensam i barndomshemmet, sin son har hon inte mycket kontakt med, han har flyttat till Berlin och skickar bara enstaka jul och födelsedagskort.Hennes liv följer fasta rutiner, det är så hon vill ha det. Hon sitter på samma säte i bussen varje dag, handlar i samma närköp. Hon har ordning på livet. Tills den dag då hon får ett hotbrev. Någon vill döda henne. Rutinerna förvandlas till skräck och förvirring, Ragna måste försvara sig. Till varje pris."Karin Fossums nya Konrad Sejer-deckare präglas av allt det som gör henne till en av Norges främsta i genren: psykologisk insikt, oförglömliga personporträtt, ett levande och pregnant språk och en spänning som växer fram mot den fruktansvärda upplösningen." VG

Jag fick den här av en arbetskamrat för ett tag sedan. Hon hade läst den och vet att jag gillar Fossum. Det var länge sedan men jag borde kanske hitta tillbaka till en av mina favoritförfattare från vårt grannland. Trots allt tycker jag om Sejer men det var som sagt ett tag sedan.

7 kommentarer:

 1. Jag gillar också Fossum, men just denna äger jag inte ens. Än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en ganska bra författare att återkomma till ibland.

   Radera
 2. Har bara läst några böcker av Fossum och det är länge sedan.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Aldrig läst Fossum men är heller ingen deckarfantast. Snyggt omslag dock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser bara deckare som jag verkligen fastnat för. Jag har läst Fossum på både svenska och norska och jag gillar henne.

   Radera