onsdag 9 januari 2019

Ett julmirakel om dagen av Poppy AlexanderPå Storytel pågick under advent ett bokseriesläpp varje söndag. Det var Poppy Alexanders debutroman som handlar om julen och två ensamma människor.

Det är Kate som är ensamstående mamma till Jack. Hon är änka och saknar efter fyra år fortfarande sin man. Han var soldat och dödades i Afghanistan. Numera jobbar hon i ett varuhus och lagom till jul ska hon sälja julgranar ute. Det är kallt men hon gör allt för att behålla jobbet. Det tär på henne att ta hand om sin son. Inga föräldrar som bryr sig och makens familj består av hans dementa mormor. Hon har en bra hyresvärd och en god vän och en riktigt bra arbetskamrat. Annars är hon ganska ensam. För att tjäna lite extra pengar gör Kate smycken och det är hennes dröm. Det här året ska hon göra julen bra. Hon gör till och med en adventskalender till Jack.

Sedan har vi Daniel. Han saknar sin syster som dog runt jul året innan. Daniel jobbar som fastighetsmäklare och bor på en båt. Hela hans familj är död och han är väldigt ensam. Han jobbar och frivilligarbetar på en hjälplinje. Han minns julgranstjejen från året innan. Hon som var så snäll mot hans syster. Nästan varje dag går han förbi Kate och tänker lite på henne. Det visar sig att han inte är så bra på att försöka prata med flickor.

Det är en riktigt rar roman. Jag lyssnade klart på nyårsdagen och jag tyckte mycket om det här sättet att släppa en bok. Det går att vänta eller lyssna lite varje vecka. Bra uppläsning och fin berättelse. Om den ligger kvar till nästa jul läs eller lyssna gärna. Det ska vara lite feel good så här års.

2 kommentarer: