tisdag 20 februari 2018

Kulturkollos tisdagsutmaning: Vad ser du fram emot i (v)år?

Det är tisdag och den här veckan har Kulturkollo om ljusare tider och vårtankar. Dagens utmaning är som följer, om än i något kortare form:

Vi riktar blickarna mot ljusare tiden den här veckan på Kulturkollo och nu vill vi gärna veta vad du tror kommer att hända för positiva saker i vår och i år? Det kan handla om det stora, klimatförändringar eller avtal, men också om det lilla. Ett efterlängtat boksläpp. Ett Kultursamarbete. Att trädgården äntligen ska förgyllas av tomater, gurkor och en sprillans ny rosenbuske. Kanske ljusterapi? Kort sagt, något som får dig att må bra.

Vad ser du fram emot? Vad ser du för ljuspunkter i livet i vår? 

Jag längtar tills dess att jag ska börja gro plantor. Det blir tomat och sedan ska jag odla inne. Alltså inomhus odla upp mig inför hösten. Det går att odla gröna grönsaker inomhus samt kryddor. Sedan ser jag också fram emot att försöka driva upp lite annat också. Kanske få till några meloner. Fadern har inhandlat ett växthus och vi är lite uppspelta över detta.

Min andra är att jag längtar efter fågelsäsongen så att jag kan ta lite kort på nya fåglar som kommer till världen. Fotografering väckte jag till liv igen för några år sedan. Det är avslappnande att försöka hitta en ensam fågel eller blomma eller landskap eller vad det nu må vara.

8 kommentarer:

 1. Växthus är super, tyvärr har jag inte det längre men tänkte odla i backar, vi får se hur långt jag kommer i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi odlar också i backar men tröttnade på att tomaterna invaderades av insekter. Så nu i min lilla brevlåda.

   Radera
 2. Åh, tomatplantor som doftar så gott! Melodifestivalen er har jag aldrig försökt mig på! Låter svårt men kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, meloner, inte melodifestivalen. Konstig autocorrect. :)

   Radera
  2. Alltså, autocorrect är för rolig. Jag har heller aldrig odlat melodifestivalen :). Meloner är nytt för mig med.

   Radera
 3. Svar
  1. Japp, speciellt som att vi kan odla mer och lite annat då.

   Radera
 4. Det låter som fina ljuspunkter :) Jag har också tagit upp fotograferandet och det är ju så roligt. Är med i temautmaningen 365 foton, som sporrar till att fotografera. Förra året var jag inte med i den utmaningen, då fotade jag alldeles för litet tycker jag nu i efterhand.

  SvaraRadera