torsdag 22 februari 2018

Hett i hyllan #132


Det är torsdag och sportlovet har varit bra. Jag har suttit i min ensamhet och tittat på OS. Det är ganska bra arbetat av våra svenska tjejer och killar. Monika frågar som alltid om våra synder i bokhyllorna:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


Den här står i min bokhylla och jag har svårt att minnas om jag läst den. Jag tror inte det. Den kom runt 2007 tror jag. Alltså någonstans borde jag älska den här. Det är under Romarriket, lite deckare och lite konstigheter. Boken är jag i ett nötskal. Gäller bara att plocka upp den. Fast det finns ju andra böcker också. Så mycket böcker, så lite tid.

Baksidestext:
"Antikens Rom erbjuder en skattkista av konspirationer, sängkammardramer, skandaler och sist men inte minst autentiska mordfall att ösa ur". 

Romarblod är den första i en serie historiska spänningsromaner om privatdetektiven Gordianus, alla med utgångspunkt i något av Ciceros autentiska rättsfall. Skådeplatsen är Rom, tiden ca 80 f.kr och Gordianus vaknar med en bedövande baksmälla. Innan solen hunnit över takåsarna har han dock fått ett nytt uppdrag: den unge Cicero anlitar honom för att gräva fram fakta i hans första stora mål, försvaret av en jordägare som anklagas för fadermord. 


Gordianus sökande för honom genom Roms stekheta, stinkande gränder till horhus och palats och till det idylliska Umbrien. Ju fler trådar han drar i, desto större blir härvan av lögner, svek och förvridna passioner. När dagen för rättegången är inne står det klart för Gordianus att den sanning han uppdagat hotar den innersta kretsen av Roms ledarskap -och honom själv. 


10 kommentarer:

 1. Kanske jätteintressant, men det finns roligare böcker som lockar mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst. Fast är en lite nördig antikälskare borde den ju bara falla en i smaken.

   Radera
 2. Den finns oläst i min bokhylla också. Jag gillar Saylors böcker men av någon anledning har den här inte blivit läst, ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt det där. Jag gillade hans Roma så detta förvånar mig. Säkert att lockande böcker pockar mer.

   Radera
 3. Det känns inte som en bok för mig, alls :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det vara. Känns som en bok för mig dock :).

   Radera
 4. Hm, det var en intressant kombination. Men tror inte den skulle lockat mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, tror den är ganska ovanlig rent generellt.

   Radera
 5. Svar
  1. Nej, den är nog inte så känd. Finns på mitt bibliotek och min bokhylla.

   Radera